Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Laborunk

Részletes Labor árlista

LaborPosta

Workshop

Bérelhető labor

Café Analóg Labor

Kezdetben analóg fotózással foglalkoztunk, technikailag lefedtük a kompakt kisgépekkel történő bulifotózástól a nagy formátumú épületfotózásig mindent. Kisfilmtől nagy méretű üvegnegatívokig nagyon sokféle nyersanyagra dolgoztunk. Ennek kapcsán kezdtünk bele már lassan tíz éve a filmek kidolgozásába, laborálásába. Mostanra a fekete-fehér filmhívástól a fordítós pozitívokig mindennel dolgoztunk már, az országban  a legnagyobb választékkal rendelkezünk. Hozzáállásunkban talán az a legfontosabb, hogy minden képet igyekszünk önállóan, nem pusztán egy technikailag minél jobban teljesítendő feladatként kezelni. Minden egyes leadott megrendelést a legjobb tudásunk szerint készítünk el, a legalkalmasabb technológiát hívva segítségül.

Ezért is alakult úgy, hogy laborunk nem a Kazinczy utcai üzletünknél van, mert helyigénye igen hamar túlnőtt (az amúgy sem túlságosan nagy) téren. A színes negatívok hívását és egyes szkennelési munkákat kivéve sötétkamránkat és a nagyításokhoz szükséges gyors printerünket kénytelenek voltunk külön helyiségben beüzemelni. Ennek pozitív hozadéka, hogy így alkalmunk van nyugodt körülmények között dolgozni, workshopokat tartani, tanműhelyként funkcionálni.

Jelenleg minden olyan negatív és pozitív film kidolgozásával foglalkozunk, amelyet a mai technológia megenged. A filmméreteket tekintve a pocketfilmektől a 8” x 10”-es méretig (nem csak a mai szabványokkal) dolgozunk. Papírképeket az egyszerű, gépi kidolgozástól az egyedi kézi nagyításokig vállalunk, legyen az színes vagy fekete-fehér, egészen 50 cm x 60 cm méretig (esetenként ezen felül is).

A mai igények leginkább abban térnek el a 20 évvel ezelőttiektől, hogy ma már digitalizált formában is lehetőség van az analóg képekkel foglalkozni. Az egyszerű gyors szkentől a kiállításokra, fotóalbumokba kerülő professzionális dobszkenig minden munkát vállalunk.

A ma készült fotókon kívül extra igényeket is kiszolgálva szkenneltünk, illetve nagyítottunk már régi családi emlékeket, első világháborús üvegnegatívokat, kiállítási anyagokat. Létrehoztunk olyan 12 képes kiállítást, amelyet egyenesen a falra nagyítottunk, illetve 1800 cm x 42 cm-es tekercspapírra is készítettünk már kiállításra képeket. Várjuk a következő kihívást!

Az oldal tetejére